Opleiding 

LIVING A LIFE THAT MATTERS

Opleiding: Living a life that Matters

Voorheen Transpersoonlijk Coachen

Achter al onze maskers en ideeën over onszelf ligt een onuitputtelijke bron van wijsheid en kracht. Ons diepste verlangen is om deze transpersoonlijke bron in onszelf steeds dieper te ervaren. En om die ook in anderen te herkennen en wakker te roepen.

Inhoud

In drie intensieve jaren ontwikkel je het vertrouwen, de kennis en de vaardigheden die nodig zijn om anderen diepgaand te coachen voor een betekenisvol, evenwichtig en doelbewust leven.

En dat begint met jou. 

Het eerste jaar van de opleiding is dan ook een intensief persoonlijk verdiepingstraject genaamd ‘Living a life that matters’. Geïnspireerd door Een Cursus In Wonderen beoogt dit eerste jaar ‘de blokkades weg te nemen voor het bewustzijn van de aanwezigheid van liefde, die jouw natuurlijk erfgoed is.’

Geen ambitie om coach te worden? Het eerste jaar kan ook los worden gevolgd.

In het tweede jaar verdiep je je in diverse coaching methodes en -technieken en ga je die met en op elkaar oefenen.

Het derde jaar doe je onder supervisie praktijkervaring op met mensen van buiten de opleiding.

ICF-gecertificeerd

De Opleiding Transpersoonlijk Coachen is internationaal geaccrediteerd door het ICF, de International Coach Federation


Algemene voorwaarden
Download hier onze algemene voorwaarden.

Informatie voor werkgevers

Sommige werkgevers hebben een budget om te investeren in de ontwikkeling van werknemers. Lees onderaan deze pagina een synopsis van de kerncompetenties die deelnemers in onze coachopleiding ontwikkelen, of klik hier om deze informatie als pdf te downloaden.


Online coachopleiding

Een Engelstalige online-versie van onze Opleiding Transpersonal Coaching,  is in de maak. Heb je interesse voor de eerste pilotgroep laat het ons weten.


“De opleiding heeft niet alleen mijn eigen leven getransformeerd, maar ook dat van anderen. Door bewustwording en loslaten van diepe persoonlijke overtuigingen kon ik mezelf opnieuw uitvinden en ook anderen inspireren. Daarnaast heb ik theoretische kennis en (veel) praktische instrumenten in handen gekregen waarmee ik als professionele coach aan de slag kon. Ik leid nu een gelukkiger en authentieker leven waarin ik mijn passie in de wereld zet!”

Steven Verbeek

Geïnteresseerd geraakt?

 laat je e-mail adres achter en we sturen je meer inhoudelijke informatie.
Stuur mij meer informatie
No opt-in form has been selected

Wat is transpersoonlijk coachen?

Transpersoonlijk betekent letterlijk: voorbij je persoonlijkheid. Voorbij je conditioneringen ligt je authentieke essentie, een gebied waar wijsheid, liefde en kracht op elk moment voor iedereen toegankelijk is. Van daaruit bied je je coachees de ruimte en het vertrouwen om hun eigen antwoorden in zichzelf te vinden.


Maar hoe doe je dat?

Je kijk op jezelf, de wereld en het leven wordt sterk gekleurd door de gebeurtenissen en overtuigingen die jouw persoonlijkheid hebben gevormd. Die bepalen in feite nog steeds je leven. Door je overtuigingen in een veilige omgeving met nieuwsgierigheid en compassie te onderzoeken, kunnen ze transformeren tot de lessen in liefde die ze in werkelijkheid altijd al waren.

3-JARIGE OPLEIDING

JAAR 1

LLM 1


Je maakt kennis met familiesystemen en systeemtheorie. Je leert systemisch denken over jezelf (persoonlijk), de ander (inter-persoonlijk) en de Geest (transpersoonlijk). Dit jaar wordt ook vaak los worden gevolgd.

JAAR 2

LLM 2


Je maakt kennis met diverse methodes voor transpersoonlijk coachen. Je ontwikkelt de 11 kerncompetenties voor coaches (zoals omschreven door het ICF) door die met en op elkaar te oefenen.


JAAR 3

TRANSPERSOONLIJK

COACH

Onder supervisie begeleid je een aantal coachees in een coachtraject waar je verslagen van maakt. De opleiding wordt afgerond met een beoordeling van de verslagen en een examen.


INFORMATIE VOOR WERKGEVERS

Doel en inhoud

De driejarige, ICF-gecertificeerde Opleiding Transpersoonlijk Coachen is primair gericht op het ontwikkelen van zelfsturing, effectieve communicatie en coachvaardigheden. De nadruk van de coaching ligt op het gebied van zingeving in werk- en privéleven, zelfsturing en authentieke, effectieve communicatie en interactie met anderen. De opleiding is deels theoretisch maar overwegend praktisch en ervaringsgericht.

De coachopleiding is gebaseerd op de humanistische en transpersoonlijke psychologie en ondersteunt deelnemers om een gezonde balans te bereiken tussen de praktische, emotionele, cognitieve, relationele en spirituele dimensies van hun leven. Zoals de duur en het gevraagde commitment al doen vermoeden, is de opleiding behoorlijk intensief en werkt door in alle innerlijke en uiterlijke aspecten van iemands leven en persoon.

Resultaten

Tot nu toe (februari 2022) hebben ruim 330 mensen de opleiding met succes afgerond. De overgrote meerderheid van onze deelnemers geven aan dat zij beduidend meer geluk en voldoening ervaren in zowel hun werk als hun privéleven. Ook melden deelnemers een (sterke) verbetering in hun relaties met collega’s, meerderen, ondergeschikten, cliënten, partners, kinderen, familie en vrienden.

Deelnemers bezien de wereld en hun eigen leven vanuit een positiever perspectief en zijn authentieker in hun interactie met anderen. Ze hebben meer vertrouwen in hun vermogen om gestagneerde situaties te doorbreken en conflicten constructief op te lossen. Daarnaast voelen ze zich geïnspireerd om hun ambities/levensdoelen waar te maken. Ook voelen ze zich vaak energieker.

ICF-accreditatie

Sinds juni 2017 is de Opleiding Transpersoonlijk Coachen erkend door de Internationale Coach Federatie als geaccrediteerde coachopleiding, zodat afgestudeerde deelnemers zich ‘professioneel gecertificeerd coach’ mogen noemen.

Competenties en vaardigheden

Deelnemers ontwikkelen met name:

  • Zelfreflectie:
    inzicht in rollen en onderliggende normen en waarden; bewustwording van gewoontepatronen in denken/voelen/doen, en de invloed daarvan op hun functioneren, relaties en gevoel van eigenwaarde; zelfzorg, hulp vragen, innerlijke dialoog; inzicht in talenten en sterke en minder sterke kwaliteiten; inzicht in authentieke ambities en levensdoelen en wat hun daarbij tegenhoudt dan wel ondersteunt.
  • Interactie met anderen:
    communicatieve vaardigheden zoals actief en efficiënt luisteren, aanwezig blijven bij zowel de ander als zichzelf, gelijkwaardigheid in relaties, feedback geven en ontvangen vanuit een open houding, bewustwording van eigen en andermans emoties en oordelen en daarmee weten te werken, non-verbale communicatie, groepsdynamica.
  • Functioneren in de wereld:
    betekenisvolle doelen stellen, het belang van intenties, situaties bekijken vanuit systeemdenken (helikopterblik), omgaan met tegenslagen, vertrouwen op eigen intuïtie en andere innerlijke hulpbronnen, zingeving, commitment om hun gaven in te zetten voor het grotere belang. Wij zijn ervan overtuigd dat elke onderneming of instelling merkbaar zal profiteren van de persoonlijke groei en vaardigheden die hun werknemers doormaken resp. ontwikkelen door deel te nemen aan onze opleiding.


Opbouw coachopleiding

In het eerste jaar ligt de nadruk op bewustwording en zelfreflectie. Dit jaar kan ook los gevolgd worden als een intensief persoonlijk verdiepingstraject.

In het tweede jaar krijgen deelnemers diverse coachmethodes en -technieken aangereikt en oefenen ze met elkaar de elf kerncompetenties van effectieve coaches zoals omschreven door het ICF.

In het derde jaar begeleiden deelnemers onder supervisie coachees van buiten de opleiding. De opleiding wordt afgerond door de beoordeling van hun portfolio en een theoretisch en praktisch examen.

Begeleiding

De opleiding wordt gegeven door Jane Tipping en Paul Goudsmit, ondersteund door een aantal door hun opgeleide co-trainers en assistenten.

Jane Tipping heeft een Masters in volwassenenonderwijs. Zowel Jane als Paul zijn ICF-gecertificeerd coach en breed onderlegd op het gebied van persoonlijke groei en coaching.

Naast hun opleiding tot transpersoonlijk coach verzorgen zij samen al ruim 25 jaar relatie- en gezinscoaching en intensieve workshops in persoonlijke groei. Hun samenwerking begon in Toronto, Canada, en breidde zich later uit tot Engeland en inmiddels ook in Nederland, waar ze zich in 2011 hebben gevestigd.

LIVING A LIFE THAT MATTERS

DIRECT INSCHRIJVEN