Living A Life That Matters

2-jarige opleiding
(eerste jaar los te volgen)

Inhoud en studiebelasting

Wat kun je van het eerste jaar verwachten?

 • Kennis over familiesystemen en inzicht in je eigen familiesysteem: waarom je bent geworden zoals je nu bent. Wie je bent geworden is heel wat minder persoonlijk dan je wellicht denkt!
 • Kennis over systeemtheorie en het vermogen om systemisch te denken over jezelf (persoonlijk), je contact met de ander (inter-persoonlijk) en met de Geest (transpersoonlijk).
 • Inzicht in ‘wat’ je bent (je authentieke wezen) versus ‘wie’ je bent (je persoonlijkheid), en daarmee het vermogen om authentiek te zijn in alles waar je in je leven mee te maken krijgt.
 • Inzicht in diepgewortelde overtuigingen en het vermogen jezelf hierover te bevragen en er met de ogen van liefde naar te kijken. Dit helpt je om alle situaties in je leven te zien als behulpzaam voor jouw persoonlijke levensreis.


Bekendheid met het gedachtengoed van Een Cursus in Wonderen of de bereidheid om je daarin te verdiepen, is behulpzaam voor een goed begrip van het aangeboden materiaal.

Dit eerste jaar kun je ook heel goed los volgen als een persoonlijk verdiepingstraject.

  Wat wordt er het eerste jaar van jou verwacht?

Een belangrijk onderdeel van de hele opleiding is het in de groep delen van jouw levensverhaal en wat er in jou omgaat. Hierdoor zul je ervaren wat ‘heilige relaties’ inhouden en wat ware gelijkwaardigheid met alles en iedereen betekent..


Verder wordt het eerste jaar van je verwacht:

 • Dat je op de cursusdagen aanwezig bent, op tijd komt, participeert in leersituaties en bereid bent je open te stellen naar jezelf en elkaar
 • Dat je het studiemateriaal bestudeert en een persoonlijke autobiografie schrijft (circa 20 bladzijden met dubbele regelafstand)
 • Dat je je eigen familiesysteem onderzoekt en in een genogram presenteert

Kosten en aanmelden

De opleiding is gestart op 16 oktober 2023. Voor actuele data check de agenda.

€ 2900,-

Living a Life that Matters 1 (LLM 1)

 • 22 lesdagen in Hoogland plus 2 weekenden Orvelte
 • Docentcontact het hele jaar door
 • De prijzen voor de trainingen en praktijkdagen zijn btw vrij
 • Betalen in termijnen mogelijk, voor opmaat gemaakte regelingen kan je het beste even contact opnemen.
 • Annuleren voor praktijkdagen is kosteloos mogelijk tot een maand voor de datum, vanaf één maand voor de startdatum tot aan de startdatum van het opleidingsjaar bedragen de annuleringskosten € 500. Annuleringskosten komen te vervallen indien de deelnemer zelf voor een vervangende deelnemer zorgt.
 • Alle praktijkdagen zijn inclusief koffie & thee en thee en iets lekkers.
 • Aanbevolen boeken op de literatuurlijst zijn vrijwillig en voor eigen rekening.
 • Op alle activiteiten zijn onze algemene voorwaarden van krachtDuur: de opleiding wordt gegeven over een periode van 8 maanden.


Toelating: deelname aan de workshop De Bevrijding is verplicht. In overleg kan dit ook nog in het loop van het eerste jaar.

“Het tegendeel van liefde is angst,

maar wat alomvattend is kent geen tegendeel.”  ECIW

OPLEIDINGSTEAM

Paul Goudsmit

Paul is medeoprichting van het ICU. Hij is docent in het eerste jaar van de opleiding.

Jane Tipping

Jane medeoprichter van het ICU doceert een aantal dagen tijdens de opleiding.

Assistenten

Tijdens de opleiding geven diverse assistenten trainingen en delen ervaring.

Locatie

De praktijkdagen vinden plaats in Hoogland.

Wat andere zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!
De opleiding heeft niet alleen mijn eigen leven getransformeerd, maar ook dat van anderen.
Door bewustwording en loslaten van diepe persoonlijke overtuigingen kon ik mezelf opnieuw uitvinden en ook anderen inspireren. Daarnaast heb ik theoretische kennis en (veel) praktische instrumenten in handen gekregen waarmee ik als professionele coach aan de slag kon. Ik leid nu een gelukkiger en authentieker leven waarin ik mijn passie in de wereld zet!
Ms. Nameless
Add Your Stars

Gedurende deze acht maanden heeft zich bijna ongemerkt een grote verandering in mij voltrokken.

Mijn leven voelt lichter en meer liefdevol. Dat zou ik vooraf niet voor mogelijk hebben gehouden. De lesstof was boeiend en rijk en de oefeningen en het familieonderzoek waren inzicht gevend. Alles bij elkaar: transformerend, verbindend en ook gewoon heel leuk. Aards en spiritueel tegelijk!
Ms. Nameless
Add Your Stars
Deze training heeft mij diepgaand inzicht gegeven in mijzelf en mijn manier van omgaan met mijn omgeving.
Door de Opleiding Transpersoonlijk Coachen ben ik in staat geweest mij persoonlijk verder te ontwikkelen dan ik vooraf ooit had durven denken. Ik heb inzichten gekregen in mijn eigen overtuigingen en heb hierin veel aangekeken en opgelost. Tevens heb ik geleerd om verschillende coaching-stijlen in te zetten, zowel één op één als in groepen.
Ms. Nameless
Add Your Stars

Doorstroom opleidingen

JAAR 2

LIVING A LIFE THAT MATTERS

LLM 2 - Vervolg LLM 1

In het eerste jaar heb je eerlijk gekeken naar je conditioneringen en overtuigingen die een groot deel van je leven hebben bepaald. Dit ontleedproces maakt dat je je persoonlijke verhalen wat...

OPLEIDING TOT

TRANSPERSOONLIJK COACH  

ICF erkenning

In het tweede jaar heb je diverse methodes en technieken aangereikt gekregen en met en op elkaar geoefend om je de 11 ICF-coachingcompetenties eigen te maken. Je persoonlijke bewustwordingsproces heeft zich...