Jesse Jägers

Mijn coaching is gericht op verslaving en dan vooral het herstel hiervan. In mijn coaching nodig ik mensen vooral uit om echt eerlijk te worden naar zichzelf. Dat kan even spannend zijn, maar geeft ook ongekende ruimte. In die ruimte dient je eerstvolgende stap zich vaak heel natuurlijk en vanzelf aan, ook al kan het voor jezelf nog wel eens als een verrassing komen.

Ik heb gemerkt dat ik net als middelen relaties gebruik. Ik gebruik ze om overtuigingen die ik heb over mezelf te bewijzen, dat ik niet goed genoeg ben, dat ik dom ben, verslaafd ben. Herkenbaar? Samen gaan we terug naar wanneer deze 'vergissing' voor het eerst is ontstaan en dit rechtzetten.

Er werd mij verteld dat verslaving een ongeneeslijke ziekte is. Daar ben ik het niet mee eens. Uit ervaring heb ik geleerd dat vergeving helend werkt en dat de spanning en de druk op het oordeel "ik ben verslaafd" naarmate de tijd minder wordt.

Principes zoals moed, eerlijkheid en nederigheid heb ik hoog in het vaandel. Moed omdat er wordt gevraagd dingen aan te kijken die liever verborgen blijven, eerlijkheid om met je mee te kunnen gaan en nederigheid omdat ik geen idee heb.

Door naar je te luisteren leer ik van jou en kan ik je laten zien wat je eigenlijk altijd al wist. Namelijk de waarheid van jou onschuld, dat van jezelf houden veel enger is dan jezelf haten, hoe paradoxaal het ego werk, hoe het je verhalen verteld en hoe je deze interpreteert. 

CONTACT