Mannenworkshop

Stoer maar eenzaam of aardig maar onzichtbaar?

Na een lange weg van oorlog en verkrachting drukt er eeuwenoude schuld en schaamte op onze schouders. Sommigen van ons worden depressief of verslaafd. Of we houden ons groot, terwijl de onzekerheid aan ons blijft knagen. Onder ons pantser van stoerheid voelen we ons vaak eenzaam en alleen en hebben we het idee voortdurend tekort te schieten.

Welke rollen we als man ook vervullen in maatschappij, vriendenkring en/of gezin, het voelt vaak als een nimmer aflatende zoektocht naar waardering buiten onszelf. Alsof al onze harde werken en alle opofferingen die we ons getroosten, nooit een keer ‘genoeg’ zullen zijn.

“Het weekend eindigt in een mooi ritueel met de vrouwen en mannen samen
dat me altijd is bijgebleven en tot diepe vergeving heeft geleid.”

De kracht van de man

In deze workshop voor en door mannen ga je je essentie als man weer ervaren. Je wordt uitgedaagd om de waanzin van oorlog en geweld in jezelf en elkaar aan te kijken. Je herdefinieert voor jezelf wat het is om een echte man te zijn.

Want ergens tussen het masker van aardig-maar-onzichtbaar en het pantser van stoer-maar-eenzaam kun je het gezicht vinden van de echte man in jou. Een man die eerlijk, krachtig en zelfverzekerd is. Alleen vanuit dit Zelf kun je werkelijk dienstbaar zijn aan je omgeving, en je leven richting, doel en betekenis geven.

Een indiaanse zweethutceremonie is onderdeel van deze workshop.

Slotceremonie

De mannenworkshop vindt apart maar gelijktijdig plaats met de vrouwenworkshop. Aan het slot is er een ceremonie met de vrouwen en mannen samen. Na dit weekend ga je naar huis met een dieper bewustzijn van je mannelijke essentie en meer helderheid in al je relaties.

Begeleiding: Paul Goudsmit, Nige Atkinson en assistenten.
Lees hieronder meer over gasttrainer Nige Atkinson, auteur van Odd Man Out, Breaking the Vow of Male Silence.

Download folder Mannenworkshop>

Paul Goudsmit, hoofdtrainer Mannenworkshop

Meer over Paul Goudsmit>

“Tijdens deze workshop wordt de eed van het mannelijk zwijgen verbroken.”

Nige Atkinson, co-trainer Mannenworkshop

Nige Atkinson is een zeer ervaren, bevlogen workshopfacilitator en coach die bekend staat om zijn heldere inzichten op het gebied van mannenemancipatie. Hij is de schrijver van het baanbrekende boek Odd Man Out, Breaking the Vow of Male Silence, over het verbreken van de zwijgplicht die mannen door de eeuwen heen op zich hebben genomen, al dan niet bewust.

Odd Man Out, Breaking the Vow of Male Silence

“Men everywhere are quietly struggling, suffering in silence, even though it doesn’t look like they are. Men live under a toxic vow of silence that leaves them isolated and unable to fully connect with themselves and the people in their lives. When this pain is driven underground, the consequences are damaging and often fatal. The time has come for us to break the vow of male silence.

(…) Nige Atkinson exposes the insanity of toxic masculinity and cuts through the theoretical discourse on the subject. Instead, Odd Man Out offers an intensely personal approach to redefining masculinity and reclaiming your full humanity. Odd Man Out is a gritty, heartfelt book for men who want to know more about themselves and women who want to know more about the men in their lives.”

Odd Man Out kun je bestellen via Amazon.

Praktische info

Onze weekendworkshops geven we in een gerenoveerde boerderij in het mooie historische boerendorpje Orvelte, Drenthe (zie Borckerhof). De landelijke omgeving helpt je om te onthaasten en open te staan voor nieuwe ervaringen.

Je verblijft in een comfortabele 1-(wanneer mogelijk), 2- of 3-persoonskamer met eigen douche en toilet. We ontbijten en lunchen in onze eigen eetzaal en dineren gezamenlijk in een gezellig restaurant op loopafstand. Speciale dieetwensen graag tijdig doorgeven.

Bij de prijs is inbegrepen: tekstmateriaal, 2 overnachtingen, 2x ontbijt, 2x lunch en 2x diner (geen lunch op vrijdag, geen diner op zondag). Eenpersoonskamers, indien beschikbaar, zijn te boeken voor een meerprijs van € 75,- euro.

Je bent op vrijdag welkom vanaf 12 uur. We starten om 13 uur en ronden zondag af om uiterlijk 18 uur.

Annuleren

Tot één week voor de startdatum bedragen de annuleringskosten 20% van de totale workshopprijs, daarna 50%, tenzij je zelf voor een vervangende deelnemer zorgt. Je kunt het bedrag ook reserveren voor een andere workshop.

Heb je nog vragen?
Wilma, onze secretaresse, helpt je graag!
Tel: 06-19006981
e-mail: info@icunow.nl of via ons contactformulier.

Tickets

Er zijn op dit moment geen tickets beschikbaar.

Locatie

Algemene voorwaarden

Op al onze workshops en trainingen zijn Algemene voorwaarden van toepassing.