Paul Goudsmit en Jane Tipping

‘Wake up, grow up, show up’

ICU-oprichters Paul Goudsmit en Jane Tipping geven samen al zo’n 25 jaar workshops en trainingen. Beiden zijn breed onderlegd in het faciliteren van (trans)persoonlijke groei en bewustwording. Vanaf het begin van hun samenwerking hebben ze zich toegelegd op de praktische toepassing van de spirituele principes van Een cursus in wonderen.

In hun centrum in Toronto (Canada) gaven ze vanaf 1995 intensieve workshops, relatie- en gezinstherapie, ECIW-studiegroepen en een oorspronkelijk tweejarige coachopleiding, die inmiddels is uitgegroeid tot hun driejarige Opleiding Transpersoonlijk Coachen, geaccrediteerd door het ICF. Hun werkterrein breidde zich uit tot Engeland en Nederland en sinds 2011 wonen en werken ze in Hoogland (bij Amersfoort).

Met hun warme menselijkheid weten ze een bedding te creëren die tot diepgaande transformaties leidt. Bij deelnemers en studenten zijn ze geliefd om hun authenticiteit, compassie en humor.

Lees een interview met Paul en Jane door Fleur Smelt>

Ervaringsgerichte aanpak

“Al ons werk is erop gericht om mensen hun eigen ervaringen te laten opdoen in hun groeiproces. We werken vanuit de humanistische en transpersoonlijke psychologie en zijn onderlegd in Gestalt, Rogeriaanse therapie, energetisch opstellingenwerk, lichaamswerk, ademwerk, NLP, Byron Katie’s ‘The Work’ en Een cursus in wonderen.

Telkens weer krijgen we te horen hoe effectief en onderscheidend onze aanpak is. Het zijn de positieve reacties en transformaties van onze deelnemers en studenten die maken dat we dit werk zo graag blijven doen.

Maar ook voor onze eigen groei kunnen we ons geen betere spiegel wensen dan enthousiaste medestudenten op dit mooie, diepgaande pad van bewustwording.

Ons levensmotto: Walking our talk!”   

Paul en Jane

“Paul en Jane heb ik als heel liefdevol en direct ervaren,
met veel respect voor wat ik en anderen wilden of niet wilden.”

Jane Tipping, co-directeur ICU

Jane Tipping is geboren en getogen in Engeland. Authenticiteit staat bij haar hoog in het vaandel, net als gezond zelfrespect: “Don’t waste your time thinking you’re not enough!”

Jane is ICF-gecertificeerd coach en heeft een Masters in volwassenenonderwijs. Tot 2019 was ze verbonden aan de Universiteit van Toronto waar ze zo’n 30 jaar lang educatieve programma’s heeft opgezet en gefaciliteerd. Daarnaast geeft ze samen met haar partner Paul Goudsmit al ruim 25 jaar coaching, intensieve workshops in persoonlijke groei en een meerjarige opleiding tot transpersoonlijk coach.

Meer over Jane als transpersoonlijk coach>

Tel: 06-34426988
email: vidajanetipping@gmail.com

Paul Goudsmit, co-directeur ICU

Paul Goudsmit is in Canada opgegroeid als zoon van Nederlandse ouders. Het is zijn passie om zichzelf en anderen te helpen de kracht van onvoorwaardelijke acceptatie en liefde te ervaren.

Paul is ICF-gecertificeerd coach. In zijn onconventionele carrière was hij onder meer taxichauffeur, gezinstherapeut bij het maatschappelijk werk in Vancouver en inspirational speaker. Samen met zijn partner Jane Tipping geeft hij al ruim 25 jaar coaching, intensieve workshops in persoonlijke groei en een meerjarige coachopleiding.

Meer over Paul als transpersoonlijk coach>

Tel: 06-23336411
e-mail: paul@in-communication.com

Wilma Verbeek –  secretariaat ICU

Wilma is sinds 2017 de secretariële duizendpoot van het ICU.

Wilma: “Ik regel voor Paul en Jane veel administratieve zaken zoals het e-mailverkeer en de nieuwsbrieven, zodat zij zich meer op de inhoudelijke kant van hun mooie werk kunnen richten.

Zelf ben ik alweer zo’n tien jaar ‘op het spirituele pad’. Ik heb het eerste jaar van de coachopleiding bij Paul en Jane gedaan en assisteer zowel inhoudelijk als praktisch regelmatig bij workshops van het ICU.

Als je het ICU belt of mailt, weet je nu tenminste welk gezicht er aan de andere kant van de lijn of het scherm zit!”

Tel: 06-19006981
email: info@in-communication.com

Ine Tuerlings – trainer ICU

Sinds mijn eerste Bevrijding-workshop in 2006 ben ik nooit meer gestopt op dit mooie pad. Ik heb alle workshops en de coachopleiding van Paul en Jane gevolgd en ben sinds 2018 ICF-gecertificeerd transpersoonlijk coach.

Vooral de praktische toepassing van Een cursus in wonderen heeft mijn hart. Het brengen van liefde en licht in de wereld zie ik als mijn levensmissie, door te doen, te ervaren en naast mensen te staan.

Ik werk nauw samen met Paul en Jane, assisteer regelmatig bij workshops en in de Opleiding Transpersoonlijk Coachen en fungeer soms als co-trainer. Ook geef ik intervisiedagen voor (ex-)TPC-studenten.

Meer over Ine als transpersoonlijk coach>

Tel: 06-623646630
email: i.tuerlings@planet.nl

Pieter Schols – trainer-in-opleiding ICU

Sinds ik begonnen ben met de workshops en de coachopleiding bij het ICU is mijn zelfbeeld behoorlijk veranderd. Ik ben me veel bewuster van hoe ik communiceer, hoe ik denk en hoe ik me gedraag. Dat is vaak confronterend, want het vergt van me dat ik verantwoordelijkheid neem voor alles wat ik denk, zeg, niet zeg, doe en niet doe. Maar alle mooie, bevrijdende ervaringen die ik op dit pad óók opdoe, maken het allemaal meer dan waard.

Ik geloof dat we op een cruciaal punt zijn aangekomen dat vraagt om een grote transformatie op mondiaal niveau. Iedereen is ermee bezig, bewust of onbewust. Ik wil hieraan graag mijn bijdrage leveren. Hoe dat er precies uitziet, wat er precies van mij gevraagd wordt, weet ik niet, dus ik begin maar waar ik nu ben: als co-trainer-in-opleiding. Ik doe dit werk met heel veel plezier, overgave en liefde.

Meer over Pieter als transpersoonlijk coach>

Tel: 06-21822720
email: pieter.schols@gmail.com

Miranda de Freitas – trainer-in-opleiding ICU

In mijn opleiding Toegepaste Psychologie leerde ik voor het eerst over de transpersoonlijke benadering en dat pakte me direct. Hiermee wilde ik gaan werken als coach, en het werd dan ook mijn afstudeerrichting.

In de Opleiding Transpersoonlijk Coachen van

Paul en Jane vond ik de verdieping en aanscherping van mijn kennis op dit terrein.

Sinds begin 2018 ben ik assistent bij de weekend-workshops en bij de TPC-opleiding van het ICU. De manier van lesgeven in de opleiding vind ik enorm inspirerend! Net als in de workshops is het de kracht van de groep die het individuele proces van elke deelnemer verdiept en nog effectiever maakt.

Meer over Miranda als transpersoonlijk coach>

Tel: 06-15522311
email: mirdefreitas@gmail.com

Ineke van den Brom – trainer assistenten ICU

Vanaf 2009 heb ik vrijwel alle workshops van het ICU gevolgd en die ook vaak geassisteerd, vooral De Bevrijding. Een weekend dat ik iedereen gun en waarvoor ik al veel mensen enthousiast heb weten te maken. Daarnaast ben ik (alweer een tijdje :-)) bezig om mijn coachopleiding Transpersoonlijk Coachen bij het ICU af te ronden.

Inmiddels geef ik samen met Miranda en Ine met veel plezier de Assistententraining. Mijn belangrijkste intentie daarbij is om alles te benaderen vanuit humor en lichtheid. Mezelf en anderen de ruimte geven om ongegeneerd fouten te maken, zodat we daarvan kunnen leren, met vallen en opstaan. En niet vergeten om ondertussen veel plezier met elkaar te hebben.

Meer over Ineke als transpersoonlijk coach>

Tel: 06-12916052
email: ineke59@versatel.nl