Opleiding Living a life that Matters

voorheen Transpersoonlijk Coachen

De opleiding is gestart, maar je kunt nog instromen!

Achter al onze maskers en ideeën over onszelf ligt een onuitputtelijke bron van wijsheid en kracht. Ons diepste verlangen is om deze transpersoonlijke bron in onszelf steeds dieper te ervaren. En om die ook in anderen te herkennen en wakker te roepen.

Open dag / proeverij

Tot aan de Kerst 2022 kan er tijdens een opleiding dag vrijblijvend worden deelgenomen om te kijken of de groep en de training goed voelt, als een open dag. De eerste zes weken kan er nog worden ingestroomd.

Inhoud

In drie intensieve jaren ontwikkel je het vertrouwen, de kennis en de vaardigheden die nodig zijn om anderen diepgaand te coachen voor een betekenisvol, evenwichtig en doelbewust leven.

En dat begint met jou. Het eerste jaar van de opleiding is dan ook een intensief persoonlijk verdiepingstraject genaamd ‘Living a life that matters’. Geïnspireerd door Een Cursus In Wonderen beoogt dit eerste jaar ‘de blokkades weg te nemen voor het bewustzijn van de aanwezigheid van liefde, die jouw natuurlijk erfgoed is.’ Het eerste jaar kun je ook los volgen.

In het tweede jaar verdiep je je in diverse coaching methodes en -technieken en ga je die met en op elkaar oefenen. Het derde jaar doe je onder supervisie praktijkervaring op met mensen van buiten de opleiding.

Scrol omlaag om meer over de inhoud per jaar te lezen.

ICF-gecertificeerd

De Opleiding Transpersoonlijk Coachen is internationaal geaccrediteerd door het ICF, de International Coach Federation.

Informatie voor werkgevers

Sommige werkgevers hebben een budget om te investeren in de ontwikkeling van werknemers. Voor een synopsis van de kerncompetenties die deelnemers in onze coachopleiding ontwikkelen, ga naar Informatie voor werkgevers>.

Online coachopleiding

Een Engelstalige online-versie van onze Opleiding Transpersonal Coaching, is in de maak. Heb je interesse voor de eerste pilotgroep, mail ons dan even via info@in-communication.com of gebruik het Contactformulier, dan houden we je op de hoogte. Start volgende opleiding: nog niet bekend, doorlopende opgave.

Praktische informatie

Alle informatie over prijzen, locatie en kosten vind je onder Prijzen en praktische info.

Voor actuele data, zie de Agenda.

“Het tegendeel van liefde is angst,
maar wat alomvattend is kent geen tegendeel.”  ECIW

Wat is transpersoonlijk coachen?

Transpersoonlijk betekent letterlijk: voorbij je persoonlijkheid. Voorbij je conditioneringen ligt je authentieke essentie, een gebied waar wijsheid, liefde en kracht op elk moment voor iedereen toegankelijk is. Van daaruit bied je je coachees de ruimte en het vertrouwen om hun eigen antwoorden in zichzelf te vinden.

Maar hoe doe je dat?

Je kijk op jezelf, de wereld en het leven wordt sterk gekleurd door de gebeurtenissen en overtuigingen die jouw persoonlijkheid hebben gevormd. Die bepalen in feite nog steeds je leven. Door je overtuigingen in een veilige omgeving met nieuwsgierigheid en compassie te onderzoeken, kunnen ze transformeren tot de lessen in liefde die ze in werkelijkheid altijd al waren.

Hieronder lees je meer over de opleiding.

De opleiding in vogelvlucht

Inhoud 1e jaar – Living a life that matters

Je maakt kennis met familiesystemen en systeemtheorie. Je leert systemisch denken over jezelf (persoonlijk), de ander (inter-persoonlijk) en de Geest (transpersoonlijk). Dit jaar kun je ook los volgen als intensief verdiepingstraject.

Inhoud 2e jaar

Je maakt kennis met diverse methodes voor transpersoonlijk coachen. Je ontwikkelt de 11 kerncompetenties voor coaches (zoals omschreven door het ICF) door die met en op elkaar te oefenen.

Inhoud 3e jaar

Onder supervisie begeleid je een aantal coachees in een coachtraject waar je verslagen van maakt. De opleiding wordt afgerond met een beoordeling van de verslagen en een examen.

Lees meer over de inhoud van de opleiding>

Begeleiding

De Opleiding Transpersoonlijk Coachen wordt gegeven door Paul Goudsmit en Jane Tipping, bijgestaan door diverse door hen opgeleide assistenten.

De meeste lesdagen vinden plaats bij Paul en Jane thuis in Krachtwijk, een ruim, afgelegen landhuis tussen de weilanden aan de Eem, ten zuiden van Amersfoort.

“De Opleiding heeft niet alleen mijn eigen leven getransformeerd, maar ook dat van anderen. Door bewustwording en loslaten van diepe persoonlijke overtuigingen kon ik mezelf opnieuw uitvinden en ook anderen inspireren. Daarnaast heb ik theoretische kennis en (veel) praktische instrumenten in handen gekregen waarmee ik als professionele coach aan de slag kon. Ik leid nu een gelukkiger en authentieker leven waarin ik mijn passie in de wereld zet!”    Steven Verbeek